Mobil navigering
Fan Selection Software
Operating point
Select fan type
EAC - ATEX-fläkt

EAC

ATEX-fläkt

Väggmonterade axial-fläktar i EAC-serien är konstruerade att användas i potentiellt explosiva miljöer, som specifierats i normen EN ISO/IEC 80079-34.
Möjligheten att måla
i en annan färg än standard
Kontakta oss

Tillämpning

Explosionssäker axialfläkt i kanalutförande. Lämplig för applikationer där höga luftflöden eftersträvas. De möter kraven för kategori 2G/3G – zon 1 eller 2.

Konstruktion

Fläkten är direktdriven och har fläkthus tillverkat i stålplåt med svep i aluminium. Fläkten byggs som standard med luftriktning B, hjul -> motor, och luftströmmen skapas av en vinge i aluminium. Fläkten lackas i RAL9005 (svart). Tillgänglig i versioner med kort hus (typ KO) eller långt hus (typ DO).

Motor

Produkter monteras i standardutförande med en asynkron ATEX-klassad trefasmotor för drift i 230/400V 50Hz (motoreffekt < 4kW) eller 400/690V 50Hz. Motorerna uppfyller IEC-standarder 60072 och 60034, har kapslingsklass IP5X och är utrustade med PTC-sensorer. Om inget annat anges är motorns maximala omgivningstemperatur 40°C.

För frågor om varvtalsreglering med hjälp av transformator eller frekvensomvandlare ber vi er höra av er till oss på Ventur. Vid förfrågan erbjuder vi även att montera motorer för annan drivspänning, med diverse sensorer eller i andra specialutföranden för att möta era krav och önskemål.

Teknisk support

Välj en fläkt www.fanselectoronline.com

m3/h
Pa

Arbetsegenskaper


Venture Industries Group