Mobil navigering
Fan Selection Software
Operating point
Select fan type
ELF - ATEX-fläkt

ELF

ATEX-fläkt

Serie med ATEX-klassade radialfläktar tillgängliga i smidiga storlekar
Möjligheten att måla
i en annan färg än standard
Kontakta oss

Tillämpning

Explosionssäker radialfläkt anpassad för industriellt bruk. Används för transport av rena medium. Lämpar sig för applikationer med lågt tryckmotstånd.

Konstruktion

Fläkten är direktdriven och har fläkthus tillverkat i stålplåt med mässingsdetaljer. Fläkthjulet har framåtböjda skovlar (hjultyp F) och är tillverkat i stålplåt. Fläkten byggs som standard i konfiguration LG90 och lackas i RAL9005 (svart). Som standard är fläkten utrustad med skyddsnät på in- och utloppet (samtliga modeller) samt stativ med jordfäste (endast standard i modell 160 och uppåt).

Motor

Produkter monteras i standardutförande med en asynkron ATEX-klassad trefasmotor för drift i 230/400V 50Hz (motoreffekt < 4kW) eller 400/690V 50Hz. Motorerna uppfyller IEC-standarder 60072 och 60034, har kapslingsklass IP55 och är utrustade med PTC-sensorer. Om inget annat anges är motorns maximala omgivningstemperatur 40°C.

För frågor om varvtalsreglering med hjälp av transformator eller frekvensomvandlare ber vi er höra av er till oss på Ventur. Vid förfrågan erbjuder vi även att montera motorer för annan drivspänning, med diverse sensorer eller i andra specialutföranden för att möta era krav och önskemål.

OBS!

Användaren och montören av utrustningen är skyldig att följa de specificerade kraven i direktiv ATEX 153 (ATEX USERS) gällande minikraven att förbättra säkerhet och skydda arbetsmiljön för personal från hälsorisk i explosiv atmosfär. Vi rekommenderar installation av skyddsnät på fläktens in- och utlopp, vibrationsövervakningssystem och vibrationsdämpare för alla kategorier av utrustningen.

Teknisk support

Välj en fläkt www.fanselectoronline.com

m3/h
Pa

Arbetsegenskaper

ÖVRIG


Venture Industries Group