Mobil navigering
Fan Selection Software
Operating point
Select fan type
EMT - ATEX-fläkt

EMT

ATEX-fläkt

Gjuten explosionssäker radialfläkt
Kontakta oss

Tillämpning

Explosionssäker radialfläkt anpassad för industriellt bruk. Används för transport av kraftigt förorenade medium och fibröst stoft. Lämpar sig för applikationer med visst tryckmotstånd. De möter kraven för grupp II, kategori 2G/3G (zon 1 och/eller 2), kategori 2D (zon 21 och/eller 22). De är CE-märkta och möter kraven för ATEX direktivet 2014/34/UE.

Konstruktion

Fläkten är direktdriven och har fläkthus i gjutet aluminium. Fläkthjulet har raka skovlar (hjultyp T) och är tillverkat i aluminium. Fläkten byggs som standard i konfiguration LG270 och lackas i RAL9005 (svart). Som standard är fläkten utrustad med skyddsnät på in- och utloppet samt jordfäste på stativet.

Motor

Produkter monteras i standardutförande med en asynkron ATEX-klassad trefasmotor för drift i 230/400V 50Hz (motoreffekt < 4kW) eller 400/690V 50Hz. Motorerna uppfyller IEC-standarder 60072 och 60034. Om inget annat anges är motorns maximala omgivningstemperatur 40°C.

För frågor om varvtalsreglering med hjälp av transformator eller frekvensomvandlare ber vi er höra av er till oss på Ventur. Vid förfrågan erbjuder vi även att montera motorer för annan drivspänning, med diverse sensorer eller i andra specialutföranden för att möta era krav och önskemål.

OBS!

Användaren och montören av utrustningen är skyldig att följa de specificerade kraven i direktiv ATEX 153 (ATEX USERS) gällande minimikraven att förbättra säkerhet och skydda arbetsmiljön för personal från hälsorisk i explosiv atmosfär. Vibrationsdämpare och ett system för övervakning av vibrationer är obligatoriskt för fläktar i kategori 2D (extra tillbehör finns). Vi rekommenderar installation av skyddsnät på fläktens in- och utlopp, vibrationsövervakningsystem och vibrationsdämpare för alla kategorier av utrustningen.

Teknisk support

Välj en fläkt www.fanselectoronline.com

m3/h
Pa

Arbetsegenskaper

Typ

EMT-2-03S II 2G Ex h IIB+H2 T3 Gb

  • Pst max = 1090 Pa
  • Q max = 370 m3/h
  • P max = 250 W
  • n = 2800 varv/min
  • I max = 1.5 A
  • U nom = 230 V
  • L wA = 74 dB(A)

ÖVRIG


Venture Industries Group